Zagroda Banicka to doskonały przykład przedsiębiorstwa, które powstało z zamiłowania do serowarstwa. Od roku 2006 stado kóz stale rośnie licząc już prawie 40 sztuk. Hodowla znajduje się w regionie natura 2000. Produkcja sera, która jest prawdziwą pasją właściciela zagrody, nie jest taśmowa. To ręczna robota z duszą – typowe serowarstwo zagrodowe.
Asortyment to głównie sery kozie świeże cieszące się ogromnym powodzeniem. Powstają też sery produkowane z większą fantazją, m.in. sery dojrzewające czy świeże z dodatkiem kwiatów lub różnych zestawów ziół i przypraw.
Sery dostępne są przez odbiór osobisty w zagrodzie. Poza serami gospodarstwo oferuje usługi agroturystyczne jako Gościniec Banica, gdzie można posmakować serów i poznać rzemiosło serowarstwa domowego.
To wiele dla nas znaczy, jeśli kupując u naszego Partnera powołasz się na Serwis Agropaczka. Z góry dziękujemy.
Dodaj komentarz