Przydomowa masarnia Salcum-Fixum jest małą rodzinną firmą mieszczącą się w Sulechowie. Podstawowymi produktami są tradycyjne wędliny domowe produkowane z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych składników; co bardzo istotne w wielu dietach – są to produkty bezglutenowe. Wyjątkowości wędlinom dodaje proces peklowania z zastosowaniem ziół i wędzenie w tradycyjny sposób na olchowym, śliwkowym i wiśniowym drzewie. Na liście przysmaków znajdziemy m.in. kiełbasy, szynki, polędwice, roladę boczkową oraz firmowy salceson.
W ofercie firmy znajdują się także przetwory mięsne jak pieczony pasztet z kaczki czy smalec domowy z cebulką i wędzonką. W sezonie letnim wśród specjałów znajduje się mięso marynowane na grilla. Flagowym produktem masarni jest miodowa karkówka w piwie i ziołach. Pełna oferta dostępna jest na stronie internetowej Salcum-Fixum.
Masarnia oferuje także usługę typu stół wiejski, czyli przygotowanie stoiska z wędlinami w restauracjach, salach bankietowych, imprezach firmowych, domach weselnych i innych przyjęciach okolicznościowych. Sprzedaż odbywa się w sklepach i na stoiskach firmowych w Sulechowie (Żeromskiego 23), Zielonej Górze (rynek przy Owocowej) oraz Nowej Soli (Targowisko miejskie).
To wiele dla nas znaczy, jeśli kupując u naszego Partnera powołasz się na Serwis Agropaczka. Z góry dziękujemy.
Polecamy równie mocno wędzoną pierś z indyka! Bardzo smaczna.